Rijexamen

Je rijexamen is de laatste stap van het behalen van je rijbewijs. Je hebt in de tussentijd je theorie behaalt en wellicht heb je gekozen om een tussentijdse toets te doen. Nu alleen nog even knallen op je rijexamen!   Nog niet aan je rijexamen toe?  
Start nu met lessen!
Tussentijdse toets

Tussentijdse toets

Een veel gehoorde term bij rijexamen doen is de tussentijdse toets. Maar voor mensen is wel onduidelijk wat deze toets voor meerwaarde heeft. Je doet deze toets vanwege 2 voordelen. Ten eerste is het met een officiële rijexaminator die probeert een examen na te bootsen.

Op deze manier heb je een beter beeld bij het echte examen. Het tweede voordeel is dat je een vrijstelling voor de bijzondere verrichtingen kan verdienen. Dit betekent dat je op het examen niet hoeft file te parkeren bijvoorbeeld. Het doen van een tussentijdse toets is goed voor je slagingskansen. Volgens onderzoek van het CBR ligt het slagingspercentage van mensen die de toets doen 14% hoger.

Zo gaat een rijexamen

Zo gaat een rijexamen

Wanneer doe ik examen?

Wanneer doe ik examen?

Wanneer je toe bent aan praktijkexamen, dat is wanneer je geheel zelfstandig en veilig de auto kan besturen.

De rijinstructeur voelt veilloos aan wanneer het moment is om praktijkexamen aan te vragen. Zorg dat je tijdig begint aan het leren van je theorie. 

Aanvragen rijexamen

Aanvragen rijexamen

Top! Je bent klaar om je rijexamen te gaan doen. Nu moet je jouw rijschool machtigen om een rijexamen aan te vragen.

Je kunt via je DigiD inloggen op Mijn cbr.

Nu machtig je de rijschool via nummer 9390H8

Wanneer de machtiging gelukt is dan ontvang jij en de rijschool een bevestiging hiervan.

Aanvragen Rijbewijs

Aanvragen Rijbewijs

Zodra je geslaagd bent voor je rijexamen kan je je rijbewijs aanvragen bij de gemeente waar je staat ingeschreven.

Dit kan in de meeste gevallen de dag nadat je geslaagd bent. Je dient hiervoor bij de gemeente een afspraak te maken. Zorg dat je bij je hebt, een recente pasfoto (geldig voor een identiteitskaart), legitimatie (geldig) en geld voor het aanvragen (leges) voor je rijbewijs €38,48 of €72,90 voor een spoedaanvraag.  

Klaar om gelijk rijexamen te doen, of zullen we eerst nog even lessen? ;)

Start nu met lessen!