Tips voor je rijles

Image

Vijf tips voor tijdens je rijlessen


 

1. Wees uitgerust

Zorg dat je goed uitgerust bent, dan kan je alle indrukken goed in je opnemen tijdens de autorijles. Zo kan je het autorijden snel onder de knie krijgen!

2. Zorg dat je over een recent theorieboek beschikt

De verkeersregels kunnen elk jaar aangepast worden. Het leren van je theorie gaat dan ook het beste met een een recent theorieboek. Zorg dat je er een in je bezit hebt. Je hebt het gelijk nodig zodra je gaat lessen. Zo ben je goed op de hoogte van de laatste verkeersregels en ben je goed voorbereid op je theorie-examen!

3. Lees voor elke rijles een hoofdstuk van je theorieboek

Natuurlijk leer je de borden ook wanneer je op de weg zit. Maar je mag pas beginnen met je rijexamen als je de theorie gehaald hebt. Begin er dus tijdig mee!

4. Durf te vragen

Als je tijdens het lessen ergens niet helemaal zeker over bent kun je dit best aan je instructeur vragen. Er is geen vraag teveel. Oefening baart kunst!

5. Mindere dagen

Iedereen heeft wel eens een mindere dag. Ga dan niet bij de pakken neer zitten. Leer ervan en ga de volgende les met vol goede moed er tegenaan,  je zal zien dat je het stapje voor stapje onder de knie krijgt. Geniet hiervan!